4 Şubat 2015 Çarşamba
Limonlu cheesecake
Alt taban malzemeleri;
300 gr yulaflı bisküvi
50gr erimiş margarin
1 çay bardağı süt
1/4 su bardağı tozşeker
Kreması;
3 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
400gr suyu iyice süzülmüş labne peyniri
1 küçük paket krema
1 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı silme buğday nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı alkol(varsa votka yada rom)
Limon sosu;
1 limonun suyu
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı tozşeker
3 tatlı kaşığı buğday nişastası
Yapılışı;Alt tabanı hazırlamak için malzemelerin hepsini hamur yapar gibi karıştırıp yoğuruyoruz,kelepçeli bir kek kalıbının altını yağlı kağıt kaplayıp üzerine hamuru ellerimizle heryerde eşit olacak şekilde düzleştiriyoruz. Sonra kalıbı 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
Kremalı karışımda sırasıyla yumurta şeker iyice çırpıldıktan sonra (5-8 dk) krema labne alkol un ve nişastayı da ekliyoruz. Dolaptan çıkardığımız kalıba kremayı döküp,1-2kez tezgaha biraz yukardan vurur gibi içindeki hava kabarcıklarının yüzeye çıkmasını sağlıyoruz.Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile 2 kat ve iyice sarıp,içi 1 parmağı geçmeyecek su ile dolu tepsinin içine koyuyoruz. 10-15dk öncesinden 150 dereceye ısıttığımız fırında 90 dk pişiriyoruz. (folyolama ve su cheesecake in üzeri çatlamasın diye,ama olursada problem değil hazırladığınız akışkan dolu bir üst sos herşeyi kamufle eder :) zaten lezzetinde bir eksiklik olmayacaktır)
Fırından çıkan cheesecake biraz ılıdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri karıştırarak 5 dk pişirdiğimiz limonlu yoğunlaşmış sosu döküyoruz.1 gece buzdolabında misafir ediyoruz. Ertesi gün cheesecake muhteşem tadıyla sevdiklerinizle paylaşılmaya hazır bekler,afiyet olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder