Bebeğim 6 aylık olunca,katı gıdaya vize çıktığı için aldı bir heyecan..
Bakalım bizim ufaklık ne sevecek neye bögh diyecek? Belki biraz yorucu ama bir okadar eğlenceli bir dönemin başladığını umuyorum :)
Elyapımı sağlıklı gıdalar yedirme sevdam çoğu anne gibi bende de var,ama bu konuda çok tutucu değilim açıkcası..elimden gelebildiği ölçüde ve bebeği çok zorlamadan.. sonuçta gerçekçi olmalı birazda, hangimiz çocukluğumuzun baştacı elmalı ev kurabiyelerini şekersiz hüplettik, ya da bayılarak yediğimiz anne poğaçaları minnacık yağ ile mi yapıldı sanki, süte bandırıp yiyecek bir çikolatalı bisküvi yoksa ne yapayım ben o sütü(!)
Amacım tatları yeni tanıyacak benim bıdık gurmenin rafine şekerle ve zararlı cicilerle muhabbetini olabildiği kadar geç sağlaması,zaten bir tanıştı mı yıllar boyu sürecek bir dostluk olmayacak mı? (çikolata ve kahve delisi bir annenin oğlu nihayetinde)
6.ayla birlikte doktorumuzun ve çocuk gelişim uzmanının önerileriyle ek gıdaya başladık.Bu öğünlerde birkaç hafta sonra kahvaltıda yerini alacak bebe bisküvisi de var.İnternette bulduğum pek çok tarif arasında burada en çok beğendiğimi, birkaç eklentiyle uyguladım.Ya sonuç? bence başarılı :) bakalım Mert Çağan sevecek mi(!)
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı pirinç unu
1/2 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğurt suyu
3 çorba kaşığı günkurusu kayısı püresi
Bütün malzemeler oda sıcaklığında ve hepsini karıştırıp sert bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru 15-20dk streç filme sarıp oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.Ardından merdane ile yarım parmak kalınlığında açıyoruz,istediğimiz bir kurabiye kalıbıyla kesiyoruz.
15-20dk önceden 160C ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bebeklerimize güvenle yedirebiliriz, tabi severlerse :)
Sevgiler..



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder