Adı nerden geliyor bilemesem de balayı tadında o kesin :)
Malzemeler
250 gr fındıktozu(yada iyice robottan çekilmiş fındık)
125 gr kuvertür çikolata(frambuaz,bitter yada fildişi)
75 gr biskin
75 gr pudra şekeri
75 gr mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
Yapılışı
Öncelikle biskinden başlayalım,temin etmesi zor olabilir o yüzden şöyle yapıyoruz.
100 gr tereyağını eritiyoruz,ılıtıp buzdolabına koyuyoruz,ertesi gün üzerindeki katı kısmı-biskin dediğimiz bu kısım-ayrı bir kaba alıp altta kalan suyu atıyoruz(eger tereyağ iyi kalitedeyse zaten çok su çıkmayacaktır.)
Diğer malzemeleri de sırayla karıştırıp,en son kuvertürü de benmari usulü eritip onu da karışıma katıyoruz.
Dondurma kepçesi yardımıyla karışımdan minik toplar alıp kurabiye kağıdına koyuyoruz.
150C de 15-20dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder